Uncategorized

SUA transferă armament nuclear din Turcia în România

America transferă armamentul nuclear din Turcia în România, în contextul înrăutățirii relațiilor dintre Washington şi Ankara. Este vorba de peste douăzeci de arme nucleare, iar transferul pare să fie îngreunat de condițiile politice din Turcia.

Două surse citate de site-ul euractiv.com confirmă transferul armamentului nuclear al SUA din Turcia spre România. Una din surse declară că peste douăzeci de arme nucleare vor fi mutate, iar transferul ar fi îngreunat de condițiile tehnice și politice din Turcia.

O altă sursă precizează pentru Euractiv că focoasele nucleare ar urma să fie mutate la baza militară de la Deveselu.

Lovitura de stat eșuată împotriva lui Erdogan a provocat probleme între autoritățile turce și cele ale SUA, astfel că sursa de curent de la baza militară de la Incirlik a fost oprită, controlul executivului turc asupra bazei aeriene a dispărut și filme porno avioanele americane nu au avut acces la bază. Aceleași surse afirmă că administrația americană nu mai are încredere în regimul de la Ankara și că au fost ridicate semne de întrebare cu privire la siguranța focoaselor nucleare, mai ales în cazul în care ar fi continuat mișcările de stradă.
”Nu este uşor să muţi mai mult de 20 de focoase nucleare”, a precizat sub protecția anonimității una dintre sursele Euractiv.

Potrivit unui raport, SUA ar avea la baza de la Incirlik peste 50 de arme nucleare.

Pe de altă parte, cei de la Euractiv declară că plasarea armelor nucleare în România ar complica și mai mult relațiile cu Rusia. Totuși, aceste informații sunt respinse cu fermitate de către MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *