VioMil
GAMMA TOUR

Excursie:

Vacanta Elevilor in Slovacia, ski/sanius - Tatra Inalta 199 eur/pers, cazare 5 zile + transport din Zalau + demipensiune + piscina.

InfoTel: 0260616266, www.gammatour.ro.

Like RegioTV Transilvania pe FacebookFollow RegioTV pe TwitterUrmareste RegioTV pe Google+Urmareste RegioTV pe YouTubeContact RegioTV

Gimi Home Zalau plastice
Power Breathe Respira Corect
Sport Cafe cu Monel Sabou
Stirile RegioTV Transilvania cu Alina Costina
Fapte in Balanta cu Ana Tudoran

Femeile, pensie de la 65 de ani

Marţi, 12 Noiembrie 2013, 12:47

Vârsta de pensionare in cazul femeilor ar putea crește de la 63 de ani, cat e in prezent, pana la 65. Potrivit unui proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii și stagiul minim de cotizare ar putea crește de la 13 ani la 15 ani, atât la femei cât și la bărbați. În ceea ce privește vârsta de pensionare la bărbați, aceasta va rămâne la fel ca în momentul de fata, 65 de ani.


Potrivit expunerii de motive a proiectului de act normativ, egalizarea vârstei de pensionare pentru femei și bărbați se regăsește în Recomandările de țară ale Comisiei Europene transmise României. Potrivit recomandărilor Comisiei, ” România trebuie să ia măsuri de îmbunătăţire a colectării

impozitelor, să egalizeze vârsta standard de pensionare între femei şi bărbaţi şi să susţină reforma pensiilor promovând încadrarea în muncă a lucrătorilor în vârstă.”, se arată în document.

Potrivit recomandărilor de țară ale Comisiei Europene, egalizarea vârstelor standard de pensionare între femei şi bărbaţi va asigura viabilitatea pe termen lung a unui sistem adecvat de protecţie socială. Sălăjenii nu sunt de acord cu acest lucru și spun că ar trebui să existe o diferență între vârsta de pensionare la femei și la bărbați pentru că femeile au și alte responsabilități acasă. Propunerea legislativă modifică totodată și stagiul minim de cotizare, astfel că acesta ar putea crește de la 13 ani, cât e în prezent, la 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați. De asemenea, stagiul complet de cotizare va ajunge la 35 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

 


Comentarii

RegioTV Like Facebook