Novodent Zalau
Casa Mobila Simex

Clean PC Zalau - reparatii calculatoare

Lems Angajeaza montator mobilier

Brutaria Daia Zalau angajeaza


Cablisti RegioTV Transilvania

Persoanele retinute de DIICOT, arestate

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, 14:05

Trei din cele noua persoane retinute luni de DIICOT pentru mai multe infractiuni de inselaciune si evaziune fiscala au fost arestate preventiv in cursul zilei de azi, iar restul au primit interdictia de a parasi tara.


 Procurorii DIICOT -Biroul Teritorial Sălaj  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi lucratori ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj au efectuat luni 20 de perchezitii in judetele Salaj, Covasna, Maramureş şi Satu Mare. Actiunea a avizat destructurarea unei grupări infracţionale organizate, structurată pe mai multe paliere,  specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, in cauză există suspiciunea că membrii grupării, începând cu anul 2008, au achiziţionat diferite produse, de la materiale de constructii sau îngrăşăminte chimice pana la calculatoare, laptopuri sau camere video, in cantitati mari, de la mai multe depozite din judetele Sălaj, Cluj, Satu Mare, Bihor, Maramureş, Braşov, Prahova, pe care le-au plătit  cu file CEC sau Bilete la Ordin fără acoperire. Ulterior, bunurile erau vândute de către o parte din membrii grupării  altor membrii ai acestui grup infracţional, care  deţineau depozite şi care le comercializau pe  piaţa neagră  la jumatate din valoarea reală a acestor bunuri. Societăţile folosite de către membrii grupării nu au desfăşurat niciun fel de activitate productivă sau comercială reală, acestea fiind înfiinţate sau preluate doar în scopul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat până în prezent este de  600.000 euro, fiind identificate 50 de părţi vătămate. Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate mai multe documente contabile, peste 40.000 euro, ştampile ale unor societăţi comerciale folosite pentru activitatea de inducere în eroare şi instrumente de plată. Procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Sălaj au retinut luni noua persoane, care au fost duse ieri si in cursul zilei de azi in fata instantei. Cele noua persoane retinute au fost aduse azi in fata magistratilor Tribunalului Salaj. Trei dintre ele au fost arestate preventiv, potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Salaj, judecatorul Claudia Tomsa. In cazul altor doua persoane, s-a disjuns cauza si s-a stabilit un nou termen de judecata, saptamana viitoare, iar pentru restul s-a dispus interdictia de a parasi tara.


 

 

 


 


Cuvinte cheie

salaj   evaziune fiscala   diicot   maramures   inselaciune   arestati   satu mare   covasna  

Comentarii

Stiri similare

RegioTV Like Facebook